Ηλιόπουλος: «Χτύπησα» τατουάζ το «Sieg Heil» γιατί μου άρεσε η γραμματοσειρά

Ηλιόπουλος: «Χτύπησα» τατουάζ το «Sieg Heil» γιατί μου άρεσε η γραμματοσειρά

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε πως το τατουάζ το έκανε όταν ήταν μόλις 15 ετών, χωρίς καν να γνωρίζει τη σημειολογία του

Ηλιόπουλος: «Χτύπησα» τατουάζ το «Sieg Heil» γιατί μου άρεσε η γραμματοσειρά
Το γύρο του κόσμου έκανε το «Heil Hitler» που ακούστηκε την Παρασκευή όταν η Χρυσή Αυγή αποχωρούσε από την αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή, έπειτα από επεισόδιο με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Δραγασάκη.

Από την Αμερική ως τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία, η φράση αυτή ταξίδεψε, φέρνοντας για μία ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Και μπορεί  ο ναζιστικός αυτός χαιρετσιμός να βγήκε από τα χείλη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Πάντζα, με προφανή ειρωνική διάθεση προς τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε πως έχει στο αριστερό του μπράτσο τατουάζ, στο οποίο αναγράφεται το ένα από τα δύο ναζιστικά προστάγματα «Sieg Heil», που σημαίνει «χαιρετίζω τη νίκη».

Ο βουλευτής του κόμματος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Καραμέρου είπε πως το τατουάζ το έκανε όταν ήταν μόλις 15 ετών, χωρίς καν να γνωρίζει τη σημειολογία του. Απλά του άρεσε η γραμματοσειρά και μιας η συγκεκριμένη γραμματοσειρά δεν έβγαινε στα ελληνικά... αποφάσισε να τη «χτυπήσει» στα γερμανικά.

Όσο για το αν κάποια στιγμή σκέφτεται να σβήσει το συγκεκριμένο τατουάζ; Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απάντησε πως ίσως το κάνει.









Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Αν και έως σήμερα χαμηλών τόνων, με τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος καταλαμβάνει άνετα μια θέση στο TOP 5 των θερμόαιμων βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος. Ο κ. Ηλιόπουλος, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, είναι εκ των στενών συνεργατών του γενικού γραμματέα κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο μάλιστα είχε συνοδεύσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, μετά τις πρώτες εκλογές του 2012. Ζει στη Ραφήνα αλλά κατάγεται από τη Μαγνησία όπου και εξελέγη πριν από έναν χρόνο βουλευτής, λαμβάνοντας 3.117 ψήφους.

 Αποτελεί κόκκινο πανί για τους αντεξουσιαστές στον Βόλο, που πολλές φορές έως σήμερα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μαζί με τον βουλευτή κ. Γιώργο Γερμενή και άλλους ομοϊδεάτες τους, πραγματοποίησαν ελέγχους στο Πανηγύρι της Παναγίας της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, προκαλώντας στη συνέχεια ζημιές σε πάγκους παράνομων μικροπωλητών. Τότε κατηγορήθηκε και για το προκλητικό τατουάζ που φέρει στο δεξί του χέρι και αναγράφει τη φράση «Sieg Heil» (Χαίρε Νίκη) που συνόδευε κάθε δημόσια παρουσία του Χίτλερ.

Ο βουλευτής όμως έχει (και) καλλιτεχνικές ανησυχίες, αφού πριν εκλεγεί ασχολούνταν επαγγελματικά με το τραγούδι, αν και σπούδασε κινησιοθεραπεία. Ξεκίνησε από πολύ μικρός να εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός και να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, είτε ερμηνεύοντας είτε στη συνέχεια γράφοντας στίχους και συνθέτοντας, με το καλλιτεχνικό όνομα Απόλλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης