Ρέτσος για τον τελικό του Ολυμπιακού στο Conference League: Θέλουμε να κρατήσουμε την κούπα στην Ελλάδα

Ρέτσος για τον τελικό του Ολυμπιακού στο Conference League: Θέλουμε να κρατήσουμε την κούπα στην Ελλάδα

Ο βασικός στόπερ του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Ρέτσος, μίλησε στο protothema.gr για το σημαντικότερο παιχνίδι της ιστορίας του συλλόγου του Πειραιά

retsos-m

H 29η Μαϊου 2024 είναι μια ημέρα που κανείς από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ζήσει. 

Ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό του Conference League και στις 22:00 (Cosmote Sport, Mega) θα διεκδικήσει στην OPAP Arena της Νέας Φιλαδέλφειας από την Φιορεντίνα τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αποφασίσει για τους 11 που θα παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στους Βιόλα και μέσα σε αυτούς αναμένεται να είναι και ο Παναγιώτης Ρέτσος. Μαζί με τον Νταβίντ Κάρμο ο Έλληνας αμυντικός θα συνθέσουν το δίδυμο των στόπερ της ομάδας του Πειραιά. 

6236436
6215670



Ο Παναγιώτης Ρέτσος γεννήθηκε στις 9/8/1998 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Σε ηλικία 5 ετών άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στη Θύελλα Αγίου Δημητρίου. Σε ηλικία 10 ετών, το 2008, εντάχθηκε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και στην Κ-10, με πρώτο προπονητή τον Ηλία Σαββίδη. Στις 6 Μαρτίου 2009 εκδόθηκε το πρώτο του Δελτίο από την ΕΠΟ.

Εννέα χρόνια μετά το πρώτο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό, το 2017, έκανε ρεκόρ μεταγραφής αφού έφυγε από τον Πειραιά για να ενταχθεί στη Μπάγερ Λεβερκούζεν αλλά επέστρεψε το 2022 στην ομάδα της καρδιάς του για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. 

6215452
6210757
Κλείσιμο



Στο Conference League έπαιξε έως τώρα 570 λεπτά και ήταν βασικός και στα 6 παιχνίδια που αγωνίστηκε. 

Ο 25χρονος αμυντικός μίλησε στο protothema.gr για το πιο τρελό του όνειρο, για την πορεία του Ολυμπιακού, για την Φιορεντίνα αλλά και για την δίψα του να κρατήσει το τρόπαιο στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Ρέτσου 

Είχες ονειρευτεί πως μια ημέρα θα έπαιζες σε τελικό Ευρώπης; 

«Είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει σε ευρωπαϊκό τελικό. Το καταφέραμε ως Ολυμπιακός και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Ο Ολυμπιακός για μένα είναι οικογένεια. Είναι η ομάδα μέσα στην οποία μεγάλωσα και είμαι διπλά χαρούμενος που φτάσαμε στον τελικό». 

6215779
6215612



Πότε μέσα στη χρονιά πίστεψες ότι μπορεί η ομάδα να πάει έως το τέλος; 

«Μετά από κάθε παιχνίδι το πιστεύαμε όλο και πιο πολύ».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Άστον Βίλα, που για πολλούς ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, σας γεμίζει αυτοπεποίθηση ή άγχος εν όψει τελικού; 

«Η Άστον Βίλα είναι μια εξαιρετική ομάδα.Σε έναν τελικό όμως δεν υπάρχει φαβορί. Όποια ομάδα δέιξει ότι το θέλει πιο πολύ και είναι σε καλύτερη ημέρα θα τα καταφέρει. Θα το πάρει. Δεν μας γεμίζει άγχος όμως». 

6183651
6183298



Τι σκέφτεσαι λίγο πριν τον τελικό για το μεγάλο παιχνίδι; 

«Σκέφτομαι μόνο τη νίκη και την κούπα. Αυτό σκεφτόμαστε όλοι στην ομάδα». 

Τι έδωσε στην ομάδα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και κατάφερε να την φτάσει έως τον τελικό; 

«Μας έχει δώσει παραπάνω κίνητρο και ως ομάδα και ως παίκτες ξεχωριστά. Μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορεί να καταφέρουμε κάτι τόσο μεγάλο. Αυτό το δείξαμε και στην πορεία μας. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία όποια δύσκολη στιγμή είχαμε και συνεχίσαμε για να φτάσουμε έως τον τελικό. 

Έχεις δέσει στο κέντρο της άμυνας με τον Κάρμο. Πως νιώθεις δίπλα του; 

«Ειναι πολύ καλό παιδί ο Νταβίντ και καλός αθλητής. Με βοηθάει και τον βοηθάω. Έχουμε ωραία συνεργασία. Δεν είναι όμως μόνο ο Κάρμο είναι ο Ντόη, ο Μπιανκόν, ο Βέζο,  ο Άμπι. Είμαστε ένα ωραίο τιμ που δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλο».

6142087
6141967



Ποιο είναι το ατού της Φιορεντίνα; 

«Είναι μια ιταλική ομάδα. Τακτικά θα είναι καλύτερη από την Άστον Βίλα και ειδικά αμυντικά. Είναι μια ομάδα που πιέζει έχει την ένταση στο παιχνίδι της και εκεί θα χτυπήσει.
Μας έχουν διαβάσει και αυτοί αλλά εάν εμείς εάν δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό θα τα καταφέρουμε». 

Πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στην Ελλάδα; 

«Νιώθουμε πιο οικεία που είναι στην Ελλάδα. Δεν παίζει ρόλο που είναι σε άλλο γήπεδο. Βέβαια εάν ήταν στο Καραϊσκάκη θα ήταν πιο ωραίο για εμάς.Θέλουμε να κρατήσουμε το κύπελλο στην Ελλάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανατριχιαστικοί «οδηγοί για sextortion» διαθέσιμοι προς πώληση στα social media - Tι αποκάλυψε έρευνα του BBC

Δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση €200.000 για θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων στην Πυλαία

35χρονος μαχαίρωσε τον εργοδότη του σε καφετέρια στη Σκιάθο - «Το έκανα γιατί έτσι μου ήρθε»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης