Europa League, Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: Θρίαμβος στη Βουλγαρία και τώρα... Άγιαξ- Δείτε τα γκολ

Europa League, Μπότεφ-Παναθηναϊκός 0-4: Θρίαμβος στη Βουλγαρία και τώρα... Άγιαξ- Δείτε τα γκολ

Στη Βουλγαρία ένας καταπληκτικός και ουσιαστικός Παναθηναϊκός, με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, καθάρισε... διά περιπάτου την πρόκριση  και στον Γ' προκριματικό του Europa League θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ - Από δυο γκολ Γερεμέγεφ και Τζούρισιτς

6285212
Εντυπωσιακός και συνάμα αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στη Φιλιππούπολη διαλύοντας τη Μπότεφ η οποία ποτέ δεν μπήκε στο ματς και με το σκορ 0-3 από το πρώτο ημίχρονο ποτέ δεν απείλησε το τριφύλλι που την ερχόμενη Πέμπτη υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Άγιαξ στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League (15/8 η ρεβάνς στο Άμστερνταμ).


Ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Αθήνας, δίνοντας φανέλα βασικού σε Κώτσιρα, Ίνγκασον και Τσέριν. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ντραγκόφσκι. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Ίνγκασον με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο και Τσέριν οι κεντρικοί χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μπακασέτα. Αριστερός εξτρέμ ο Τζούρισιτς, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Γερεμέγεφ.

Ο Ντούσαν Κερκέζ από την άλλη, προτίμησε τον Μπερνάτ στην εστία. Κόντε, Τομ, Ντιαμπιατέ τριπλέτα στα στόπερ, Μπαλογιάννης αριστερός μπακ-χαφ, Μίνκοφ δεξιός. Ετό, Περέρα, Ποπόφ στη μεσαία γραμμή. Νουατσούκου και Ούτζα οι «φουνταριστοί».

Τέλειο ξεκίνημα, απόλυτο αφεντικό και πάρτι με 3-0!
Το ζητούμενο στη pre game κατάσταση για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα γρήγορο γκολ, η κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, το «μήνυμα» στη Μπότεφ πως δεν έχει καμία ελπίδα. Το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Με γκολ στο 6'.

Κλείσιμο
Έπειτα από υπέροχη μοναδική συνεργασία που ξεκίνησε από την μία περιοχή και ολοκληρώθηκε στην άλλη. Στα τελευταία μέτρα ο Τζούρισιτς βρήκε στην πλάτη τον Μλαντένοβιτς, εκείνος γύρισε συρτά και ο Γερεμέγεφ άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d34sboj70cf5)


Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 20', η Μπότεφ είχε ένα καλό διάστημα μέχρι το 30' και δοκάρι με σουτ του Μίνκοφ αλλά ο Παναθηναϊκός στο 39' πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Τζούρισιτς να σουτάρει και με την βοήθεια του Ούτζα να κάνει το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d34syzupnys9)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d34t3io2y4vl)


Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στον ελληνικό σύλλογο και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έπειτα από ένα κλέψιμο ψηλά, ο Μαντσίνι έδωσε την ασίστ και ο Τζούρισιτς σαν σε προπόνηση έστειλε επί της ουσίας τον Παναθηναϊκό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, γράφοντας το 3-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d34tcqfl1435)


Τα μαθήματα του Γερεμέγεφ, το ντεμπούτο του Τετέ
Ο Παναθηναϊκός παρά το «μαξιλαράκι» του 3-0, δεν σταμάτησε και στο 50' πέτυχε και τέταρτο γκολ. Από κάθετη του Κώτσιρα, ο Γερεμέγεφ παρέδωσε ακόμη ένα μάθημα εκτέλεσης. «Χάϊδεψε» την μπάλα, την έστειλε στο βάθος της εστίας και ολοκλήρωσε ένα υπέροχο για εκείνο βράδυ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d34tymzeeyk9)


Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τα σημαντικά να έρχονται από το ντεμπούτο του Τετέ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα των «πρασίνων» και δημιούργησε στο 74' μια πολύ καλή στιγμή για τον Γερεμέγεφ που έβγαλε ο Μπερνάτ. Στο 86' με υπέροχη κάθετη έβγαλε «φάτσα» με το γκολ τον Λημνιό και στο φινάλε κάτι αντίστοιχο με τον Σπόραρ και όμοια κατάληξη. Το «τριφύλλι» στο ρελαντί πήρε την πρόκριση με 4-0 επί της Μπότεφ, χάνοντας ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

MAN OF THE MATCH: Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Δύο γκολ με υπέροχες εκτελέσεις, συμμετοχή στο τρίτο με κλέψιμο της μπάλας. Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Σουηδό φορ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ, σκόραρε το δεύτερο και το τρίτο. Θυμίζει τον πολύ καλό, περσινό του εαυτό και γεμίζει προσδοκίες για το μέλλον.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ετό και Περέρα. Οι δύο κεντρικοί χαφ της Μπότεφ κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα των Βούλγαρων έδωσε εύκολες εκτελέσεις στον Γερεμέγεφ και ο Σουηδός στράικερ τους «τιμώρησε» παραδειγματικά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Σλάγκερ. Θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός με τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Μπότεφ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός με εντυπωσιακό τρόπο πέρασε το εμπόδιο της Μπότεφ και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Το «τριφύλλι» διέλυσε την Μπότεφ, βελτιώνοντας και την αγωνιστική του εικόνα ενόψει των παιχνιδιών που έρχονται με τον Αγιαξ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΜΠΟΤΕΦ (Ντούσαν Κέρκεζ): Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46’ Ακερέ), Μπαλογιάννης (59’ Γιορντάνοφ, 64’ λ.τρ. Καραμπέλιοφ), Ετό, Παρέρα, Ν. Μίνκοφ, Ποπόφ, Νουατσούκου, Ουγιάχ (44’ λ.τρ. Σέκουλιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46’ λ.τρ. Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73 Ζέκα), Μαντσίνι (62’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73’ Λημνιός), Γερεμέγεφ (79’ Σπόραρ).


ΔΕΗ: Με έκπτωση 53% το πράσινο τιμολόγιο Αυγούστου – Στα 16,391 λεπτά η κιλοβατώρα

Η Ρωσία απελευθέρωσε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς

Λένι Κράβιτς: Στην Αθήνα ο ροκ σταρ με τα Grammys και τους διάσημους έρωτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης