Super League 1: Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ΑΕΚ, 3-0 τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα - Δείτε τα γκολ

Super League 1: Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην ΑΕΚ, 3-0 τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα - Δείτε τα γκολ

Άνοιξε το σκορ στο 11' ο Λιβάι, το 2-0 ο Πήλιος στο 14' και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 82' ο Τσούμπερ

6292321
Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να βγάλει οπωσδήποτε αντίδραση μετά το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και το έκανε με τον ιδανικότερο τρόπο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι κιτρινόμαυροι παίζοντας συγκεντρωμένα και με τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα, με ένταση και γρήγορο passing game, ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη Stoiximan Super League επικρατώντας εύκολα του ΟΦΗ με 3-0 στην άδεια λόγω τιμωρίας OPAP Arena. Λιβάι Γκαρσία και Πήλιος σκόραραν δύο γκολ πριν βγει το πρώτο τέταρτο και ο Τσούμπερ έγραψε στο τελευταίο δεκάλεπτο το τελικό σκορ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3jccvragmc9)


ΑΕΚ – ΟΦΗ: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ σε σύγκριση με εκείνο που επέλεξε με τη Νόα, με τους Μουκουντί, Πινέδα, Κοϊτά, Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία να ξεκινούν βασικοί. Ο Στρακόσα ήταν στην εστία, οι Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα αποτελούσαν την τετράδα στην άμυνα, οι Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Κοϊτά και Άμραμπατ στις δύο πλευρές και τον Λιούμπισιτς πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Για τον ΟΦΗ ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Χριστογεώργο στο τέρμα, τους Χατζηθεοδωρίδη, Λαμπρόπουλο, Μπρεσάν και Γκονθάλεθ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Καραχάλιο και Γκαγέγος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μπάκιτς μπροστά τους, τους Ριέρα και Νους στα δύο άκρα και τον Ισέκα στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ ήταν συγκεντρωμένη, αποφασισμένη και έκανε ό,τι ήθελε
Κλείσιμο
Η ΑΕΚ έβγαλε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και για όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του Αλμέιδα που δεν τα είχε στα ευρωπαϊκά ματς. Συνεχόμενες ανακτήσεις μπάλας, γρήγορο passing game και παραγωγή φάσεων, ενώ αμυντικά δεν άφηνε τον ΟΦΗ να απειλήσει. Το διαγώνιο σουτ του Λιβάι στο 5' πέρασε λίγο άουτ, το δυνατό σουτ του Άμραμπατ τέσσερα λεπτά αργότερα εξουδετερώθηκε από τον Χριστογεώργο, όμως η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή. Έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη με Πινέδα και Λιούμπισιτς, η μπάλα πήγε δεξιά στον Άμραμπατ, ο οποίος σέντραρε μέσα στην περιοχή και ο Λιβάι Γκαρσία με δυνατή κεφαλιά στο 11' άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3ja6jz2fgpd)


Με το πόδι πατημένο στο... γκάζι, η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ πολύ γρήγορα. Στο 14' έπειτα από βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι, ο Πήλιος έκανε εξαιρετικό πάρσιμο, πέρασε τον Μπρεσάν και με ένα ιδανικό πλασέ σημείωσε ένα πολύ όμορφο τέρμα για το 2-0, που ήταν και το πρώτο του γκολ με την Ένωση. Οι κιτρινόμαυροι είχαν πάρει πλέον και τρομερή αυτοπεποίθηση και θα μπορούσαν να είχαν βρει και άλλα γκολ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3jacqhhj2c1)


Στο 17' ένα σουτ του Σιμάνσκι έξω από την περιοχή, αφού η μπάλα κρύφτηκε, πέρασε πάνω από το οριζόντιο, ενώ στο 26' από κλέψιμο του Πήλιου, ο Λιβάι γέμισε και ο Πινέδα που ερχόταν με φόρα είδε την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο βρήκε ακόμα μια καλή στιγμή για ένα τρίτο γκολ στο 43' έπειτα από σέντρα του Αμραμπατ και κεφαλιά-ψαράκι του Λιούμπισιτς που πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο και ξεκίνησε νικηφόρα το πρωτάθλημα
Η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια διάθεση και ένταση και στο δεύτερο μέρος, με τον Πινέδα να απειλεί για δεύτερη φορά στο 50' αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε πάνω στον Λιούμπισιτς κι ενώ είχε τροχιά προς τα μέσα. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Πήλιος σε μια προσπάθειά του πλάγια μέσα στην περιοχή δέχθηκε μια αγκωνιά από τον Γκονθάλεθ, ωστόσο δεν δόθηκε κάτι από τον Ζαμπαλά, ο οποίος δεν κλήθηκε από το VAR. Η πρώτη στιγμή που ο ΟΦΗ έγινε επικίνδυνος ήταν στο 56' με τον Αποστολάκη που μόλις είχε μπει αλλαγή να πλασάρει από κοντά, αλλά ο Σιμάνσκι έβαλε σωτήρια προβολή.

Ο Αλμέιδα φρέσκαρε με τρεις αλλαγές την ΑΕΚ με Οντουμπάτζο στο ντεμπούτο του αντί του Ρότα και τους Τσούμπερ και Λαμέλα να περνάνε αντί των Λιβάι και Πινέδα. Ο ρυθμός από πλευράς γηπεδούχων είχε πέσει, όμως η Ένωση συνέχισε να ελέγχει το ματς. Ο Αλμέιδα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με Μάνταλο και Περέιρα αντί των Λιούμπισιτς και Κοϊτά και η ΑΕΚ τελείωσε οριστικά την υπόθεση νίκη στο 82'. Ο Μάνταλος είδε εξαιρετικά την κίνηση του Πήλιου, ο τελευταίος έκοψε προς τα μέσα για τον Τσούμπερ και ο Ελβετός με τη μία πλάσαρε για το τελικό 3-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3jc3iowvssp)


Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περέιρα πήγε να χριστεί σκόρερ σουτάροντας με τη μία μετά τη σέντρα του Αμραμπατ, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

MVP: Ο Πήλιος έκανε ένα εκπληκτικό ματς στην αριστερή πλευρά της ΑΕΚ, τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα, σκοράροντας ένα όμορφο τέρμα σε ενέργεια και εκτέλεση, το πρώτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και δίνοντας και ασίστ.

Στο ύψος τους: Πινέδα και Σιμάνσκι πήραν κατά κράτος τον χώρο του άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μεξικανό χαφ να είναι το βαρόμετρο και τον Πολωνό μέσο να κάνει ανακτήσεις και να βοηθάει και στην ανάπτυξη επίσης. Καλό ματς και από τον Αμραμπατ δεξιά με ασίστ, ενώ ο Λιβάι έκανε το καθήκον του και σκόραρε ξανά. Όσο για τον Λαμέλα που πέρασε αλλαγή, έδειξε σε κάποιες στιγμές τη μεγάλη ποιότητά του.

Αδύναμος κρίκος: Η δεξιά πλευρά της άμυνας του ΟΦΗ. Ο Γκονθάλεθ χάνει το μαρκάρισμα του Λιβάι στο πρώτο γκολ και ο Μπρεσάν δεν μαρκάρει καθόλου καλά τον Πήλιο στο 2-0.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση στο παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Ο Ζαμπαλάς δεν υπέδειξε κάτι στο χτύπημα πάνω στον Πήλιο από τον Γκονθάλεθ μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο Κουμπαράκης στο VAR μάλλον θα έπρεπε να τον είχε καλέσει να τσεκάρει τη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Αντίδραση έβγαλε η ΑΕΚ, η οποία παρουσιάστηκε πολύ πιο φρέσκια, συγκεντρωμένη και αποφασισμένη μετά το κάζο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Η Ένωση παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν με τον Αλμέιδα και έφτασε σε ένα εύκολο 3-0. Ο ΟΦΗ με εξαίρεση μια στιγμή δεν κατάφερε να απειλήσει και οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν νικηφόρα τη σεζόν στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (66' Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι, Πινέδα (66' Λαμέλα), Κοϊτά (80' Περέιρα), Άμραμπατ, Λιούμπισιτς (80' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (66' Τσούμπερ)

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης (81' Γιουνγκ), Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Γκονθάλεθ, Καραχάλιος (63' Χιμένεθ), Γκαγέγος (81' Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (63' Αμπάντα), Νους (55' Αποστολάκης), Ισέκα


Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: Αντιδράσεις για την ηλεκτρονική λίστα γάμου - Ποιοι τον επικρίνουν, τι απαντούν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Φωτιά σε ρόδα λούνα παρκ σε φεστιβάλ στη Γερμανία - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης