La Liga: Με γκέλα ξεκίνησε η Ρεάλ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, 1-1 με τη Μαγιόρκα

La Liga: Με γκέλα ξεκίνησε η Ρεάλ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, 1-1 με τη Μαγιόρκα

Οι Νησιώτες φρέναραν με το καλημέρα τους Galacticos στην μεγάλη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος - Ονειρεμένο ποδαρικό για την Ράγιο, 2-1 την Σοσιεδάδ

MixCollage-19-Aug-2024-01-24-AM-4865
Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Γιατί μια ομάδα με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό (Μαγιόρκα) μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μια με διαστημικό μπάτζετ (Ρεάλ Μαδρίτης) και να της κόψει δύο βαθμούς (1-1), στην μεγάλη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής της ισπανικής La Liga.

Χωρίς προβλήματα απουσιών στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των Νησιωτών ο Γιαγκόμπα Αρασάτε, ο οποίος πλέον έχει ως βασικό τερματοφύλακα τον Ντομινίκ Γκριφ, μετά την παραχώρηση του Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο νικηφόρο τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Αταλάντα εμπιστεύτηκε ο Κάρλο Αντσελότι, ποντάροντας στο καλό μομέντουμ που έδειξε η Βασίλισσα με την συγκεκριμένη σύνθεση.

RCD MALLORCA 1 - 1 REAL MADRID | RESUMEN LALIGA EA SPORTS
Κλείσιμο


Ροντρίγκο, όπως και πέρυσι
Με παρόντα τον (δηλωμένο φίλο της Ρεάλ) Ράφα Ναδάλ, την Μαγιόρκα να κάνει pasillo στην φιλοξενούμενη για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και τον Ρούντι Φερνάντεθ να κάνει το τιμητικό, εναρκτήριο λάκτισμα, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο «φουριόζοι», αποφασισμένοι να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους.

Και, αφού δεν τα κατάφεραν σε προσπάθειες των Γιόχαν Μοχίκα, Ντάνι Ροντρίγκεθ και Σαμού Κόστα, είδαν την Ρεάλ να απαντάει με ευκαιρία του Κιλιάν Μπαπέ, ανοίγοντας εν τέλει το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό.

Αφού η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Τζουντ Μπέλινγκχαμ, Μπαπέ και Βινίσιους Ζούνιορ μέσα στην περιοχή, έφτασε στα πόδια του Ροντρίγκο, ο οποίος με πολύ ωραίο curler νίκησε τον Γκριφ και, όπως και πέρυσι, σημείωσε το πρώτο γκολ της πρωταθλήτριας Ευρώπης και Ισπανίας στο πρωτάθλημα.

Το εξαιρετικό γκολ του Βραζιλιάνου έλυσε τα πόδια των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πλησίασαν σε δεύτερο τέρμα με τον σκόρερ και τον Μπαπέ, με την Μαγιόρκα να… συνέρχεται λίγο πριν από την ανάπαυλα, όταν ο Τιμπό Κουρτουά απέτρεψε το γκολ σε τετ – α – τετ με τον Βεντάντ Μουρίτσι.

Κεφαλιά – οβίδα του Μουρίτσι και 1-1!
Μετά το γκολ του Ροντρίγκο, ο Αρασάτε ζήτησε από τους παίκτες να παλέψουν για να φτάσουν στην ανάπαυλα με πιθανότητες να πάρουν κάτι από τον αγώνα. Αυτοί τον… άκουσαν (με την απόδοσή τους) και το επιβεβαίωσαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 53’, ύστερα από άψογη εκτέλεση κόρνερ του Ντάνι Ροντρίγκεθ, ο σπεσιαλίστας Μουρίτσι έπιασε δυνατή κεφαλιά μέσα στην περιοχή και αιφνιδίασε εντελώς τον Κουρτουά, ο οποίος δέχθηκε το πρώτο γκολ μετά από 607 λεπτά, το πρώτο από τότε που επέστρεψε από τον σοβαρό του τραυματισμό.

Ο Κοσοβάρος επιθετικός απείλησε εκ νέου την εστία του Βέλγου τερματοφύλακα λίγο μετά το γκολ, με την Μαγιόρκα να μην δείχνει να φοβάται τους (όχι άδικα) επονομαζόμενους νέους «Galacticos» του «Καρλέτο».

Ευκαιρίες εκατέρωθεν για τη νίκη
Στο τελευταίο ημίωρο, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αρχικά οι Μαδριλένοι με Βινίσιους, Εμπαπέ και Ροντρίγκο, με την άμυνα της Μαγιόρκα να κρατάει το 1-1 με νύχια και με δόντια.

Οι Νησιώτες άντεξαν στα μετόπισθεν και, στα τελευταία λεπτά, άγγιξαν την επική ανατροπή με Μοχίκα (ήταν παντού!) και Αντόνιο Σάντσεθ (δις), με την Ρεάλ να αφήνει πολλά κενά πίσω και να χάνει στο φινάλε με αποβολή τον Φερλάν Μεντί για φάουλ στον Μουρίτσι.

Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο, αλλά το πρώτο «καμπανάκι» ήχησε για μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, η οποία διαπίστωσε στο «Σον Μόις» ότι, αν χαλαρώσει έστω και λίγο, μπορεί να έχει προβλήματα…

Μαγιόρκα (Γιαγκόμπα Αρασάτε): Γκριφ – Μαφέο, Βάλιεντ, Ραΐγιο, Μοχίκα – Νταρντέρ (72’ Μορλάνες), Μασκαρέιγ (90’ Κοπέτε), Σαμού Κόστα – Ασάνο (72’ Λάριν), Μουρίτσι, Ντάνι Ροντρίγκεθ (67’ Αντόνιο Σάντσεθ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (88’ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Τσουαμενί (63’ Μόντριτς), Μπέλινγκαμ (88’ Γκιουλέρ) – Ροντρίγκο, Μπαπέ, Βινίσιους Ζούνιορ (88’ Μπραΐμ Ντίαθ).

Με… παριζιάνικη αύρα η Ράγιο Βαγιεκάνο
Στον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Σέρχιο Καμέγιο μπήκε ως αλλαγή και, με δύο γκολ στην παράταση, χάρισε στην Ισπανία το χρυσό μετάλλιο, στο συναρπαστικό 5-3 επί της οικοδέσποινας Γαλλίας.

Μόλις εννέα ημέρες αργότερα, ο 23χρονος Μαδριλένος επιθετικός βρήκε και πάλι δίχτυα, δείχνοντας αυτή την φορά τον δρόμο στην Ράγιο Βαγιεκάνο για να κάνει ονειρεμένο ποδαρικό στην La Liga, με νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν (2-1).

Η Ράγιο εκμεταλλεύτηκε την αστοχία και τα αμυντικά λάθη των Βάσκων για να βάλει τις βάσεις νίκης με δυνατό σουτ του Χόρχε Ντε Φρούτος (67’) και τετ – α – τετ του Καμέγιο (84’). Ο Μαρτίν Θουμπιμέντι, λίγα 24ωρα μετά το «όχι» του στη Λίβερπουλ, μείωσε με διαγώνιο σουτ (90’+8’), αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, με την οποία δεν αγωνίστηκε ο φευγάτος με προορισμό την Άρσεναλ, Μίκελ Μερίνο.

REAL SOCIEDAD 1 - 2 RAYO VALLECANO | RESUMEN LALIGA EA SPORTS

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής της LaLiga:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Χετάφε 1-1
Μπέτις-Τζιρόνα 1-1
Θέλτα-Αλαβές 2-1
Λας Πάλμας-Σεβίλη 2-2
Οσασούνα-Λεγανές 1-1
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 1-2
Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 19/08
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 19/08


Βαθμολογία (σε 1 αγώνα)

Ράγιο Βαγεκάνο 3
Μπαρτσελόνα 3
Θέλτα 3
Μαγιόρκα 1
Ρεάλ Μαδρίτης 1
Σεβίλη 1
Λας Πάλμας 1
Αθλέτικ Μπιλμπάο 1
Μπέτις 1
Οσασούνα 1
Λεγανές 1
Τζιρόνα 1
Χετάφε 1
Σοσιεδάδ 0
Βαλένθια 0
Αλαβές 0
Εσπανιόλ 0 -0αγ.
Ατλέτικο Μ. 0 -0αγ.
Βιγιαρεάλ 0 -0αγ.
Βαγιαδολίδ 0 -0αγ.




Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του 80χρονου που φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές

Μεσόγειος: Στους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία της θάλασσας στο Ιόνιο - Τα μελτέμια «έσωσαν» το Αιγαίο

Άνδρος: Ελεύθερος ο καπετάνιος του πλοίου μετά το περιστατικό με το ΙΧ που έμεινε στον «αέρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης