La Liga: Με τρομερό Γιαμάλ η Μπαρτσελόνα 4-1 εκτός έδρας τη Τζιρόνα - Δείτε τα γκολ

La Liga: Με τρομερό Γιαμάλ η Μπαρτσελόνα 4-1 εκτός έδρας τη Τζιρόνα - Δείτε τα γκολ

Δύο γκολ ο Λαμίν Γιαμάλ - Πέντε στα πέντε η Μπαρτσελόνα που προελαύνει στην Ισπανία

29243748
Στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-1, αλλά δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά και γεύτηκε δεύτερη τεσσάρα (αμφότερες με σκορ 4-2) από την απίθανη Τζιρόνα στην ίδια σεζόν.

Η φετινή Μπάρτσα του Χάνζι Φλικ, όμως, είναι διαφορετική. Προηγείται στο σκορ και συνεχίζει να ψάχνει το γκολ, να «πνίγει» τον αντίπαλο, όπως έκανε με την Τζιρόνα στο «Μοντιλίβι» (4-1) για να φτάσει στο «5 στα 5» και να βρεθεί εκ νέου στο +4 από την Ρεάλ Μαδρίτης, στην πρώτη δυάδα της La Liga.

GIRONA FC 1 - 4 FC BARCELONA | RESUMEN LALIGA EA SPORTS


Κλείσιμο
Ο Γιάνγκελ Ερέρα δεν ξεπέρασε εγκαίρως τον τραυματισμό του και δεν ενίσχυσε την μεσαία γραμμή των γηπεδούχων, από την οποία απουσίαζε και ο Οριόλ Ρομέου, ως δανεικός από την Μπάρτσα.

Με το γνωστό… νοσοκομείο των έξι απόντων, στους οποίους προστέθηκε από τις εθνικές ομάδες ο Φερμίν Λόπεθ, ο Φλικ παράταξε την ιδανική του ενδεκάδα, με τον Ντάνι Όλμο να ξεπερνάει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν τις τελευταίες ημέρες.

«Φονικός» Γιαμάλ και 0-2
Οι Μπλαουγκράνα ξεκίνησαν με πίεση ψηλά και απείλησαν πρώτοι με τον Λαμίν Γιαμάλ, η ευκαιρία του οποίου ήταν… προάγγελος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει στο πρώτο ημίχρονο.

Ο 17χρονος εξτρέμ είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει η Μασία μετά τον Λιονέλ Μέσι και φέτος φροντίζει να το αποδεικνύει, έχοντας βελτιώσει και την τελική προσπάθεια, χάρη στην οποία σκόραρε δις μέσα σε επτά λεπτά (30’, 37’), ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο προς μια ακόμα νίκη.


Ο Αλεχάντρο Μπάλντε άγγιξε το γκολ λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο και, με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Γιαμάλ έκλεψε την μπάλα από τον απρόσεκτο Νταβίντ Λόπεθ και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πάουλο Γκατσανίγκα.

Και, μάλιστα, επτά λεπτά αργότερα, από το ύψος της περιοχής, αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με άψογο πλασέ σημείωσε το 0-2, φτάνοντας τα τρία γκολ και τις τέσσερις ασίστ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές!

Η Τζιρόνα, η οποία ουσιαστικά παρακολουθούσε μέχρι εκείνη την στιγμή, προσπάθησε να αντιδράσει πριν από την ανάπαυλα και άγγιξε το 1-2, με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να αποκρούει εντυπωσιακά τετ – α – τετ του Μπράιαν Χιλ.


Στο 44’, ο διαιτητής έδειξε την βούλα του πέναλτι σε χέρι του Ίνιγκο Μαρτίνεθ, αλλά μέσω του VAR το πήρε πίσω, αφού η μπάλα χτύπησε μεν στο χέρι του αμυντικού της Μπάρτσα, αλλά ύστερα από κόντρα στον Μπάλντε.

Τεσσάρα με Όλμο και Πέδρι
Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έκαναν την Τζιρόνα να αναθαρρήσει, αλλά μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, ο Ντάνι Όλμο φρόντισε να την… προσγειώσει. Βαθιά μπαλιά του Ζιλ Κουντέ και ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία, με άπιαστο διαγώνιο σουτ από δύσκολη γωνία, αιφνιδίασε τον Γκατσανίγκα για να βάλει, επί της ουσίας, τέλος στην… σεμνή τελετή.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας απέτρεψε το 0-4 σε τετ – α – τετ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ήθελε να σημειώσει το 67ο γκολ του στην 100ή του συμμετοχή με τους Καταλανούς, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σκόραρε, αντίθετα, ο Πέδρι ο οποίος, μετά από άψογη κάθετη του Μαρκ Κασαδό, ντρίμπλαρε τον Γκατσανίγκα και σημείωσε το 0-4 (64’) υπενθυμίζοντας ότι, όταν είναι υγιής, είναι πολύτιμος για την ομάδα του.

Το τελευταίο ημίωρο… περίσσευε, ο Φλικ έβγαλε τον Όλμο που ένιωσε ενοχλήσεις, ο Κρίστιαν Στουάνι σημείωσε προ κενής εστίας το γκολ της τιμής (80’), με τον Φεράν Τόρες να αποβάλλεται στο 86’ με απευθείας κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό φάουλ στον Γιάσερ Ασπρίγια.

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Φρανθές (85’ Αρνάου Μαρτίνεθ), Νταβίντ Λόπεθ, Μπλιντ, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ – Ιβάν Μαρτίν, Σολίς – Μπράιαν Χιλ (55’ Ασπρίγια), Τσιγκάνκοφ (69’ Φαν ντε Μπέεκ), Ντανζούμα (55’ Πόρτου) – Αμπέλ Ρουίθ (69’ Στουάνι).

Μπαρτσελόνα (Χάνζι Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί (61’ Έκτορ Φορτ), Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε – Κασαδό, Πέδρι (69’ Πάου Βίκτορ) – Γιαμάλ (90’ Ζεράρ Μαρτίν), Ντάνι Όλμο (61’ λ. τρ. Έρικ Γκαρθία), Ραφίνια – Λεβαντόφσκι (69’ Φεράν Τόρες).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

My Style Rocks: Ποιες είναι οι 8 fashionistas που μπαίνουν την πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα

Δένδιας: Αλλαγές στην εφεδρεία με την «Ατζέντα 2030»

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες, έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης