Προολυμπιακό τουρνουά, Κροατία - Νέα Ζηλανδία 86-90: Οι Tall Black τη νίκη, οι Κροάτες την πρόκριση

Προολυμπιακό τουρνουά, Κροατία - Νέα Ζηλανδία 86-90: Οι Tall Black τη νίκη, οι Κροάτες την πρόκριση

Η Νέα Ζηλανδία έφερε την Κροατία στο όριο και την... εκτέλεσε την κρίσιμη στιγμή - Ο Β΄όμιλος στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024 έγινε άνω κάτω, αλλά οι Κροάτες εξασφάλισαν την πρόκριση, χωρίς να γνωρίζουν αν θα είναι 1οι ή 2οι

New_Zealand
Η Κροατία τρόμαξε. Και στο τέλος σάστισε. Η Νέα Ζηλανδία επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την κούραση των Κροατών από τα back 2 back ματς στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024, τα τρίποντα την οδήγησαν στο μεγάλο κομμάτι του αγώνα, αλλά στο τέλος μέτρησε η επιθετική αρετή του Ίλι (18π.).

Πλέον, οι Κροατές είναι στο 1-1 και οι Νεοζηλανδοί παίζουν με τους Σλοβένους με την πρόκριση να κρίνεται στην τελική διαφορά του σκορ (αν νικήσουν οι Σλοβένοι, ενώ αν νικήσουν οι Νεοζηλανδοί περνούν ως πρώτοι).

Κροατία - Νέα Ζηλανδία: Το ματς
Η Κροατία είδε τη... λάμψη του θριάμβου απέναντι στη Σλοβενία, να ξεθωριάζει απότομα.

Η Νέα Ζηλανδία δεν θύμησε σε τίποτα την ομάδα που αγωνίστηκε πριν από ένα χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και με τον Κόρεϊ Γουέμπστερ να οδηγεί σε σκορ, πίεσε τους Κροάτες.

Ενώ η επιθετική συγκομιδή της ομάδας του Γιόσιπ Ζέζαρ ήταν και πάλι υψηλή (29 πόντους στην 1η, 31 στη 2η), η άμυνα δεν ήταν ίδια.

Κλείσιμο
Οι Νεοζηλανδοί σούταραν με το απίθανο 67% στα σουτ τριών πόντων (10/15) και χάρη σε αυτό το... ξέσπασμα κατάφερανα να ξεφύγουν ακόμη και με 8 πόντους διαφορά (50-42).

Από την άλλη, οι Κροάτες είδαν την τριάδα των Χεζόνια (12π., 5 ασίστ), Ζούμπατς (19π., 9 ριμπ.) και Σάριτς (13π., 4 ριμπ.) είχαν την επιθετική εγγύηση. Η άμυνα είναι άλλο ζήτημα, που θα τους απασχολήσει στο 2ο ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου δεν άλλαξαν πολλά. Οι Νεοζηλανδοί έπαιρναν σκορ από την περιφέρεια (2/4 τριπ.), ο Ζούμπατς ήταν ασταμάτητος και μετά από πέντε λεπτά αγώνα τα ομαδικά φάουλ ήταν Κροατία 0 - Νέα Ζηλανδία 5!

Με το σκορ στο 72-66, οι Νεοζηλανδοί απέδειξαν ότι δεν ξέρουν μόνο να σουτάρουν. Δύο αποτελεσματικές άμυνες και ισάριθμα καλάθια από συνεργασίες, πάνω στην κακή κροατική άμυνα, έκαναν το ματς πάλι ντέρμπι, 72-70. Και με ένα καλάθι του Γουέμπστερ έφερε την ισοφάριση.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε, μολονότι η Νέα Ζηλανδία μέτρησε 0/6 τρίποντα, μετά τα 2/4 στην αρχή της 3ης περιόδου. Με ένα μεγάλο τρίποντο του Κρούσλιν να δίνει αέρα στους Κροάτες (82-77), στο όριο των έξι λεπτών.

Ο Γουέμπστερ με ένα ακόμα τρίποντα κράτησε την ομάδα του ζωντανή (86-82) και το λάθος του Χεζόνια στην επόμενη κατοχή αποτέλεσε... δώρο για τους Νεοζηλανδούς. Ο Ίλι με δύο βολές πήγε το ματς στο.. όριο (86-84). Και ο ίδιος παίκτης έκανε το... Χ (86-86) με το ρολόι να έχει μόλις 1:30!

Οι διαιττητές, με τη χρήση του ριπλέι, άλλαξαν την απόφασή τους, με 45.4 δεύτερα η μπάλα πήγε στη Νέα Ζηλανδία. Και ο Ίλι με μία ατομική ενέργεια έφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (86-88). O Χεζόνια επιχείρησε να πάρει το ματς με τρίποντο από τη γωνία, αλλά αστόχησε και ο Τε Ράνγκι από τις βολές διαμορφωσε το 86-90.

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 60-55, 79-74, 86-90.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση Αυγενάκη στον υπάλληλο του αεροδρομίου

Καταργείται το τέλος χαρτοσήμου σε 600 συναλλαγές - Τι αλλάζει με το νέο ψηφιακό πλαίσιο


Τέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εξετάζεται να ξέσπασε μετά από πτώση drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK