Γαστρονομία Θράκης: Σύγχρονες τεχνικές, ντόπιες πρώτες ύλες και παραδόσεις με ανατολίτικο χαρακτήρα

Γαστρονομία Θράκης: Σύγχρονες τεχνικές, ντόπιες πρώτες ύλες και παραδόσεις με ανατολίτικο χαρακτήρα

Το «ΚοοΚοοVaya Urban Gastronomy» στην Ξάνθη και το «Blues Brothers» στην Κομοτηνή ήρθαν να απογειώσουν τη γευστική εμπειρία στην περιοχή

Γαστρονομία Θράκης: Σύγχρονες τεχνικές, ντόπιες πρώτες ύλες και παραδόσεις με ανατολίτικο χαρακτήρα
Eίναι πολύ δυνατή η τοπική θρακιώτικη κουζίνα. Πολλές εθνικότητες και εθνότητες, πολλές κουλτούρες, αστικά κέντρα και απομακρυσμένα χωριά, τα οποία ζουν στους ρυθμούς της μέσης του περασμένου αιώνα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά, πραγματικά, η Ανατολή και η Δύση συνυπάρχουν παντού στην περιοχή. Επομένως και στην κουζίνα της.

Η εξοικείωση του ουρανίσκου μας με τη βαλκανική γαστρονομική παράδοση και η γοητεία που ασκεί σε όλους τους επισκέπτες μια τόσο νόστιμη και πλούσια κουζίνα, δυσκολεύουν την ανάδειξη και την καθιέρωση εστιατορίων με καθαρά αστικό, επίκαιρο χαρακτήρα. Η κοσμοπολίτικη προσέγγιση και η διαχείριση του τοπικού γαστρονομικού πλούτου σε πρώτες ύλες, με σύγχρονες τεχνικές και μοντέρνα αντίληψη, έχει καθυστερήσει, μα έφτασε.

Νέοι, ντόπιοι επαγγελματίες επενδύουν λοιπόν στην εστίαση και στρέφονται στο καινούριο, με φροντισμένα εστιατόρια που διακοσμούνται από τοπικά αρχιτεκτονικά γραφεία. Αντίστοιχα, νέοι, ντόπιοι μάγειρες φτιάχνουν ωραία μενού και τολμούν να αναμετρηθούν με τη δυνατή παραδοσιακή κουζίνα, επιτυγχάνοντας μια ισότιμη συνύπαρξη.

Διαβάστε περισσότερα στο Travel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης