Η ισραηλινή αστυνομία διαψεύδει ότι ελικόπτερο των IDF χτύπησε αμάχους στο φεστιβάλ Supernova

Η ισραηλινή αστυνομία διαψεύδει ότι ελικόπτερο των IDF χτύπησε αμάχους στο φεστιβάλ Supernova

Δημοσίευμα της Haaretz εμφάνιζε ισραηλινό ελικόπτερο κατά την επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, να πλήττει μαζί με τρομοκράτες και κόσμο που βρισκόταν στη διοργάνωση

israhl-artrou
Άμεση ήταν η αντίδραση της ισραηλινής αστυνομίας μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Haaretz ότι ελικόπτερο των IDF που επιχειρούσε στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, όπου διεξαγόταν το μουσικό φεστιβάλ Supernova, που εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος στις 7 Οκτωβρίου λόγω των σφαγών της Χαμάς, ενδέχεται να σκότωσε και Ισραηλινούς. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης, με άρθρο του στα εβραϊκά, επικαλούμενο ανώνυμη αστυνομική πηγή, έγραφε ότι κατά την εκτόξευση πυρών από ελικόπτερο των IDF κατά των τρομοκρατών χτυπήθηκαν κατά λάθος και παρευρισκόμενοι του πάρτι. 


Κλείσιμο

Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η ισραηλινή αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει  ότι η έρευνά της εστίασε μόνο στη δραστηριότητα της αστυνομίας και όχι στου ισραηλινού στρατού και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει «καμία απόδειξη περί τραυματισμού αμάχων από την αεροπορική επιδρομή».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η ισραηλινή αστυνομία καταγγέλλει τους ισχυρισμούς της Haaretz για το ελικόπτερο των IDF.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε σε ρεπορτάζ της ότι οι ένοπλοι της Χαμάς δεν γνώριζαν για το φεστιβάλ Supernova που βρισκόταν σε εξέλιξη όταν εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.



Πιθανότατα, έγραφε το μέσο ενημέρωσης, το ανακάλυψαν από αέρος μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλεξίπτωτων πλαγιάς (parapente) και ανεμόπτερων.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον των επιτιθέμενων, αλλά χτύπησε επίσης μερικούς ανθρώπους που συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, υπογράμμιζε η ισραηλινή εφημερίδα.

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία προς την έξοδο χαράσσει η ομάδα Αχτσιόγλου: Η κρίση βαθαίνει, ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη - Σημάδια βούρκου οι τελευταίες επιθέσεις

Θρήνος στην Κορινθία για τους δύο νεαρούς που σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτύπησε σε μπάρες στην Αθηνών - Κορίνθου

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» - Έδεσε στην προβλήτα 2 του λιμανιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης