Προτιμούμε διπλωματική λύση στη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ, λέει το Ισραήλ στον Μπλίνκεν

Προτιμούμε διπλωματική λύση στη σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ, λέει το Ισραήλ στον Μπλίνκεν

Οι βομβαρδισμοί στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, που έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και στις δύο πλευρές των συνόρων

blinken_2506

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι το Ισραήλ θα προτιμούσε μια διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης με την Χεζμπολάχ, δήλωσε την Τρίτη (25/6) ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.

Οι βομβαρδισμοί στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, που έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και στις δύο πλευρές των συνόρων, έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εγείροντας έντονους φόβους για ολοκληρωτική σύγκρουση.

Νωρίτερα την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωνε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται με τη μορφή του κατεπείγοντος για μια διπλωματική συμφωνία που θα επιτρέψει στους πολίτες του Ισραήλ και του Λιβάνου να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις δύο πλευρές των συνόρων, προειδοποιώντας για τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα είχε ένας νέος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

«Ένας ακόμη πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε περιφερειακό πόλεμο, με καταστροφικές συνέπειες για τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Όστιν.

«Η διπλωματία είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί μια περισσότερη κλιμάκωση. Επομένως, επιδιώκουμε με την μορφή του κατεπείγοντος μια διπλωματική συμφωνία που θα αποκαταστήσει τη διαρκή ηρεμία στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ και θα επιτρέψει στους αμάχους να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους και στις δύο πλευρές των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου» πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.




Ειδήσεις σήμερα:

Κλείδωσε η τριπλέτα Φον ντερ Λάιεν, Κόστα, Κάλας για Κομισιόν, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ

Ο Κασσελάκης κλείνει το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής»


Το Κρεμλίνο απαγόρευσε να διαβάζουν στη Ρωσία το protothema.gr και άλλα 80 ευρωπαϊκά μέσα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης