Στάρμερ: Όσο ζω η Βρετανία δεν θα μπει ξανά στην ΕΕ

Στάρμερ: Όσο ζω η Βρετανία δεν θα μπει ξανά στην ΕΕ

Ο αρχηγός των Εργατικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιστρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ένωση, αν και δεν απέκλεισε την επαναδιαπραγμάτευση κάποιων συμφωνιών

keir_starmer
Την πιο σαφή δέσμευση ότι η Βρετανία δεν θα επιδιώξει να έχει στενότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε και θα ενταχθεί στην τελωνιακή ένωση έδωσε ο αρχηγός των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, μία ημέρα μετά τις εκλογές που αναμένεται να κερδίσει.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ενταχθεί εκ νέου στην ΕΕ, την ενιαία αγορά ή την τελωνειακή ένωση όσο ζει ο ίδιος, είπε ενώ επισήμανε ότι οι Εργατικοί δεν θα επιδιώξουν πολύ στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη για όσο διάστημα είναι πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο ηγέτης των Εργατικών είπε ότι δεν πιστεύει ότι η Βρετανία θα επιστρέψει σε κανένα από τα τρία μπλοκ όσο είναι ο ίδιος στη ζωή, αποκλείοντας σχεδόν την επανένταξη ακόμη και αν κερδίσει μια δεύτερη θητεία στην εξουσία.

Επανέλαβε, ωστόσο, την άποψή του ότι οι Εργατικοί θα μπορούσαν να επιτύχουν καλύτερες εμπορικές συμφωνίες με την ΕΕ σε ορισμένους κλάδους.

Κλείσιμο
Ο Στάρμερ είχε αποφύγει να μιλήσει για τις σχέσεις με την ΕΕ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Οι Εργατικοί, όπως σημειώνει ο Guardian, προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν το 2019, όταν αποξένωσαν τους ψηφοφόρους του Leave (της εξόδου από την ΕΕ) υποσχόμενοι ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Αυτή η αβεβαιότητα είχε κάνει κάποιους να εικάζουν ότι μία κυβέρνηση Στάρμερ θα επιδιώξει την επανένταξη στην τελωνειακή ένωση ή την ενιαία αγορά σε μια δεύτερη θητεία της.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυγενάκης: Δεν παραδίδει την έδρα - «Σεβαστή η απόφαση Μητσοτάκη για την διαγραφή μου» λέει

Κεραυνοί στη θάλασσα: Πώς μπορούν να προστατευτούν λουόμενοι, δύτες και φουσκωτά σκάφη

«Ο Παναγιώτης είχε χτίσει οικογενειακές σχέσεις με τη Μύκονο» δηλώνει φίλος του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης