Τζο Μπάιντεν: Επέστρεψε στην προεκλογική καμπάνια με επικρίσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Τζο Μπάιντεν: Επέστρεψε στην προεκλογική καμπάνια με επικρίσεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να πέσει το πολιτικό θερμόμετρο και ζήτησε να απαγορευτεί ο τύπος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του αντιπάλου του – Άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

joe_biden
Με σκληρές επικρίσεις για τα πεπραγμένα του Ντόναλντ Τραμπ, όταν κατείχε τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ επέστρεψε στην προεκλογική του εκστρατεία ο Τζο Μπάιντεν, που πάντως ζήτησε να αποκλιμακωθεί η πολιτική ένταση και να ηρεμήσει η χώρα.

Ο Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική ομιλία τέτοιου τύπου μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του αντιπάλου του, σε εκδήλωση που οργάνωσε η κυριότερη ένωση υπεράσπισης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ. Ζητώντας την αποκλιμάκωση της έντασης, τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα.

«Βοηθήστε με να απαλλάξουμε τους δρόμους της Αμερικής από αυτά τα πολεμικά όπλα. Ένα AR-15 χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ (...) Είναι καιρός να απαγορευθούν», είπε ο αρχηγός του κράτους, που δήλωσε ανακουφισμένος που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά, ωστόσο άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα του. Όπως είπε, έκανε «κόλαση για τους Αφροαμερικανούς» τις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο

Η απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε μία περίοδο έντονης αμφισβήτησης για τον Τζο Μπάιντεν, μετά και την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ. Ωστόσο, αυτές τις ημέρες κέρδισε χρόνο, που η ομάδα του προσπαθεί να εκμεταλλευτεί.

Κλείσιμο
Η πλευρά Μπάιντεν θέλει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του, κατά προτίμηση πριν από το συνέδριο της παράταξης τον Αύγουστο. Ωστόσο, υπάρχουν εκκλήσεις για ανοιχτό συνέδριο, αλλά και έντονες διαφωνίες στους Δημοκρατικούς.

«Είναι καθήκον μας ως ομάδα της εκστρατείας να κάνουμε το παν ώστε ο πρόεδρος Μπάιντεν να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Κουέντιν Φουλξ, στέλεχος της εκστρατείας.



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα επιδοτηθούν οι καταναλωτές για το ρεύμα - Από τη φορολόγηση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας ο «κουμπαράς»

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσουν τον Πολάκη παρά τις αντιδράσεις μετά το «βούλωστο» στη Συρεγγέλα

Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει τις βουτιές της με λεοπάρ μπικίνι και αποθεώνεται στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης