Βρετανία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας - Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε

Βρετανία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας - Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε

Διαρκείς οι ταραχές στη Βρετανία μετά την δολοφονία των τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ και τον Κιρ Στάρμερ να υπόσχεται γρήγορη τιμωρία για τους εμπλεκόμενους - Πάνω από 420 συλλήψεις

liverpool-arthrou
Τρεις Βρετανοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για βία και διατάραξη της τάξης κατά την διάρκεια των αντιμουσουλμανικών ταραχών της περασμένης εβδομάδας στην Βρετανία, στις πρώτες καταδικαστικές αποφάσεις για το κύμα βίας που ξέσπασε μετά την δολοφονία των τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ κι αφού ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε την γρήγορη τιμωρία των εμπλεκόμενων.



Την ίδια στιγμή πάντως, η παραπάνω εξέλιξη πυροδοτεί νέο κύκλο εντάσεων, με τη βρετανική Αστυνομία να τονίζει πως διαθέτει πληροφορίες για περισσότερες από 100 συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας σήμερα το βράδυ. 

Κλείσιμο
katigoroumenoi_britain
Οι τρεις καταδικασμένοι (από αριστερά) Ντράμοντ, Ρίλεϊ, Γκίραν




Ο Ντέρεκ Ντράμοντ, 58 ετών, ο οποίος χτύπησε με την γροθιά του αστυνομικό, δικάστηκε σε δικαστήριο του Λίβερπουλ, δήλωσε ένοχος για βία, διατάραξη της τάξης και επίθεση κατά εργαζομένου για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων φυλακίστηκε για τρία χρόνια . «Αυτή η βίαιη συμπεριφορά σφετερίσθηκε την πραγματική και συλλογική λύπη των κατοίκων του Σάουθπορτ», δήλωσε ο δικαστής Αντριου Μενάρι.



Ακόμη ένας άνδρας, ο 29χρονος Ντέκλαν Γκίραν, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 30 μηνών παραδεχόμενος την ενοχή του για βία, διατάραξη της τάξης και εμπρησμό ζώνης περιπολικού στο κέντρο του Λίβερπουλ στις 3 Αυγούστου. Ο Γκίραν αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε «αρνητικά συναισθήματα» για τη μετανάστευση και ο εισαγγελέας δήλωσε ότι το «κίνητρο ήταν να προκαλέσει ζημιά» επιτιθέμενος στο βαν της αστυνομίας.



Ο Λίαμ Ρίλεΐ, 41 ετών, καταδικάσθηκε για βία, διατάραξη της τάξης και με ρατσιστικό χαρακτήρα επίθεση κατά της δημόσιας τάξης στο Λίβερπουλ. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο 41χρονος πήγε στην πόλη φορώντας μια σημαία του Αγίου Γεωργίου τυλιγμένη στο λαιμό του και επισκέφτηκε τέσσερις ή πέντε παμπ πριν εμπλακεί σε μια ομάδα περίπου 100 ατόμων που φώναζαν και πετούσαν πέτρες και μπουκάλια. Ήταν «ξεκάθαρα μεθυσμένος» όταν συνελήφθη και έβρισε τον αστυνομικό που τον συνέλαβε, αποκαλώντας τον «προδότη» και «μουσουλμάνο εραστή», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένονται απόψε - Στο πόδι 6.000 αστυνομικοί

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Sky News ότι έχουν ενημερωθεί για περισσότερες από 100 ακροδεξιές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και 30 αντιεκδηλώσεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για απόψε σε διάφορα σημεία στη χώρα.

Από τις 43 αστυνομικές δυνάμεις που εξυπηρετούν την Αγγλία και την Ουαλία, οι 41 αναμένουν εκδηλώσεις. Νωρίτερα, η Daily Mail δημοσιοποίησε μια λίστα με 38 περιοχές, στις οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

brit_list_1


Σε αυτό το πλαίσιο, περισσότεροι από 6.000 εξειδικευμένοι αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει του αναμενόμενου νέου γύρου επεισοδίων.

Σημειώνεται πως στις ταραχές των τελευταίων ημερών, που ακολούθησαν τις δολοφονίες τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ τον περασμένο μήνα, έχουν συλληφθεί 423 άτομα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Daily Mail, μηνύματα με ακραία ρατσιστικό περιεχόμενο που αναρτώνται στο Telegram και προτρέπουν σε βία, συνθέτουν μια «λίστα πιθανών στόχων» των ταραχοποιών, οι οποίοι δείχνουν να μην πτοούνται από τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση για τους σταματήσει. Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι συντάκτες αυτών των μηνυμάτων βάζουν στο στόχαστρο δομές για πρόσφυγες, ακτιβιστές κατά του ρατσισμού και δικηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου σε διάφορες περιοχές που βίωσαν επεισόδια. Νοσοκομεία ακυρώνουν τα ραντεβού τους με ασθενείς επειδή το προσωπικό φοβάται να πάει για δουλειά. Μια από τις νομικές φίρμες που έβαλαν στο στόχαστρο οι διοργανωτές επειδή αναλαμβάνει υποθέσεις μεταναστών κάλυψε με σανίδες την πρόσοψή της για να προστατευθεί από βανδαλισμούς. Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή, όπως παμπ και εμπορικά καταστήματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Στην κόψη του ξυραφιού η Βρετανία: Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για πάνω από 35 αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις σήμερα

Ποια είναι η 17χρονη Κινέζα που πήρε μόνο 10αρια στις καταδύσεις στο Παρίσι - Έφτιαξαν ειδική φράση για χάρη της


Η τρανς κόρη του Μασκ τον αποδομεί στα social media - Δεν είσαι χριστιανός οικογενειάρχης, είσαι μοιχός κατά συρροή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης