Ιταλία: Δραπέτευσαν δύο αδέλφια από τη φυλακή ανηλίκων Μπεκάρια στο Μιλάνο

Ιταλία: Δραπέτευσαν δύο αδέλφια από τη φυλακή ανηλίκων Μπεκάρια στο Μιλάνο

Ένας από τους δύο δραπετεύει για τρίτη φορά

milano-astynomia
Δύο αδέλφια, δραπέτευσαν χθες, 8 Σεπτεμβρίου, από τη φυλακή ανηλίκων Μπεκάρια στο Μιλάνο, όπου κρατούνταν. 

Ο γραμματέας της Λομβαρδίας, Αλφόνσο Γκρέκο, έβγαλε ανακοίνωση την ίδια μέρα, στην οποία μοιράστηκε την είδηση, όπου εξηγούσε ότι τα αδέλφια είχαν προκαλέσει ταραχές και επεισόδια στις φυλακές και δεν μεταφέρθηκαν ποτέ παρά την προηγούμενη συμπεριφορά τους.

«Ο ένας από τους αδελφούς», πρόσθεσε, «είναι η τρίτη φορά που επιχειρεί να δραπετεύσει». «Ζητείται εδώ και μήνες να ληφθεί θέση σε υπουργικό επίπεδο για την προστασία όσων εργάζονται στις φυλακές, δηλαδή των γυναικών και των ανδρών της Σωφρονιστικής Αστυνομίας».

«Ο ένας από τους δύο» υπογράμμισε ο Gennarino De Fazio γενικός γραμματέας της Σωφρονιστικής Αστυνομίας Uilpa, «δραπέτευσε και τον περασμένο Ιούνιο και εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν υπάρχει ηρεμία στις φυλακές της χώρας, ειδικά στα σωφρωνιστικά ιδρύματα ανηλίκων, όπου οι κρατούμενοι παραμένουν μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Και αυτό που συμβαίνει, φυσικά, δεν είναι αποτέλεσμα τύχης, αλλά αφορά σε ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν στην πολιτική και διοικητική απάθεια που μαίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια», ανέφερε ο Γκρέκο στην ανακοίνωση, την οποία παρεθέτει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Κλείσιμο
Και συνεχίζει: «Οι δύο δραπέτες αναζητούνται ήδη από την αστυνομία των φυλακών και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου και είναι πολύ πιθανό, μέσα σε λίγες ώρες ή το πολύ λίγες ημέρες, να συλληφθούν ή και να παραδοθούν οι ίδιοι», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το σύστημα διαχείρισης κρατουμένων στο εν λόγω σωφρωνιστικό ίδρυμα παρουσιάζει ασυναμίες, όπως για παράδειγμα το ότι πολλές φορές ενήλικες κρατούνται στα ίδια κελιά με ανήλικους. 


Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές μάζεψαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Apple: Aποκαλυπτήρια για το iPhone 16 - Δείτε live την παρουσίαση

Γαλλία - Ψυχολόγος «καίει» τον Πελικό: Είχε πει ότι, αν δεν είχαν αποκαλυφθεί οι ομαδικοί βιασμοί, θα συνέχιζε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης