Ισραήλ: Ο στρατός δημοσιοποίησε τα ονόματα 9 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα

Ισραήλ: Ο στρατός δημοσιοποίησε τα ονόματα 9 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα

Από την πλευρά της η  υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες έχει ανακοινώσει ότι στα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν έξι εργαζόμενοί της

gaza__1_
Ο ισραηλινός στρατός κατονόμασε σήμερα εννέα άνδρες που λέει ότι ήταν μέλη της Χαμάς και οι οποίοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ανακοινώσει ότι στα πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν έξι εργαζόμενοί της.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι τρεις από τους μαχητές της Χαμάς ήταν ταυτόχρονα και εργαζόμενοι στην UNRWA. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις ταυτότητές τους από ανεξάρτητες πηγές. Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχόλιο από τη Χαμάς.

Η UNRWA ανέφερε ότι έξι εργαζόμενοί της σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικά πλήγματα εναντίον ενός σχολείου στην κεντρική Γάζα την Τετάρτη. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα την επίθεση και ο εκπρόσωπός του, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, είπε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τον Ντουζαρίκ, από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 220 εργαζόμενοι της UNRWA.

«Το συμβάν αυτό πρέπει να ερευνηθεί ανεξάρτητα και εξονυχιστικά ώστε να αποδοθούν ευθύνες. Η συνεχιζόμενη έλλειψη αποτελεσματικής προστασίας για τους αμάχους στη Γάζα είναι εξωφρενική», είπε.

Κλείσιμο
Η UNRWA λέει ότι το σχολείο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για τους εκτοπισμένους Γαζαίους. Ο ισραηλινός στρατός επιμένει ότι το χρησιμοποιούσαν και μαχητές της Χαμάς.

Ο Γκουτέρες κάλεσε όλες τις πλευρές να μην χρησιμοποιούν σχολεία και καταφύγια ή τις περιοχές γύρω από αυτά για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της UNRWA Τζουλιέτ Τούμα είπε σήμερα ότι οι ισραηλινές αρχές δεν ζήτησαν από την υπηρεσία τον κατάλογο των εργαζομένων της που σκοτώθηκαν στην επίθεση στο σχολείο. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του λέει ότι υπέβαλε τέτοιο αίτημα.

«Τα ονόματα που εμφανίζονται στη σημερινή ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού δεν μας είχαν επισημανθεί από τις ισραηλινές αρχές σε προηγούμενες περιπτώσεις», είπε η Τούμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στην Ελβετία: «Ο κόσμος μου» έγραφε για την οικογένειά του το μοντέλο που στραγγάλισε και πολτοποίησε ο σύζυγός του

Αργυρούπολη: Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σφράγισαν για δύο χρόνια πρατήριο - Είχε νοθευμένη βενζίνη κατά 85%

ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά υποψήφιος για πρόεδρος ο Κασσελάκης - «Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» διαμηνύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης