Λίβανος: Δήλωση στήριξης του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ για κατάπαυση του πυρός

Λίβανος: Δήλωση στήριξης του υπαρχηγού της Χεζμπολάχ για κατάπαυση του πυρός

Για πρώτη φορά παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά σε συμφωνία εκεχειρίας για τη Γάζα ως προϋπόθεση για να σταματήσουν τα πυρά της οργάνωσης κατά του Ισραήλ

Naim-Qassem
Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας για τον Λίβανο, αλλά για πρώτη φορά παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά σε συμφωνία εκεχειρίας για τη Γάζα ως προϋπόθεση για να σταματήσουν τα πυρά της οργάνωσης κατά του Ισραήλ.

Ο Ναΐμ Κασέμ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ υποστηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, συμμάχου της Χεζμπολάχ, να εξασφαλίσει τη διακοπή των μαχών, οι οποίες κλιμακώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με τις ισραηλινές χερσαίες επιδρομές και τη δολοφονία ορισμένων από τα κορυφαία στελέχη της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα Σαγιέντ Χασάν Νασράλα.

«Υποστηρίζουμε την πολιτική πρωτοβουλία του Μπέρι για κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Κασέμ σε ένα 30λεπτο τηλεοπτικό διάγγελμα, σύμφωνα με το Reuters.

«Σε κάθε περίπτωση, αφού το θέμα της κατάπαυσης του πυρός λάβει μορφή και μόλις η διπλωματία μπορέσει να το επιτύχει, όλες οι άλλες λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις», είπε. «Εάν ο εχθρός (Ισραήλ) συνεχίσει τον πόλεμό του, τότε το πεδίο της μάχης θα αποφασίσει».

Κλείσιμο
Ο Κασέμ τόνισε παράλληλα ότι οι δυνατότητες της οργάνωσης είναι άθικτες και ότι είχε αυξήσει τις πυραυλικές της βολές κατά του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

H Χαμάς θα αναγεννηθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες της, λέει ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης

Δούκας: Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι πανίσχυρο, θα στήριζα Γερουλάνο αν ήταν στον β' γύρο

Κοινό Πάσχα κάθε χρόνο για Ορθόδοξους και Καθολικούς, κοντά σε συμφωνία οι δύο Εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης