Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε ξανά πατέρας που είχε αρπάξει τα παιδιά του και ζούσαν στην ερημιά

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε ξανά πατέρας που είχε αρπάξει τα παιδιά του και ζούσαν στην ερημιά

Εξαφανίστηκε με τα τρία ανήλικα και από τότε κρυβόταν σε ερημικές περιοχές στο Βόρειο Νησί - Είναι οπλισμένος και πιστεύεται ότι τον βοηθούν τρίτα άτομα

nz_man__2
Τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του, ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία που πήρε τα τρία παιδιά του και πήγαν σε απομονωμένο σημείο, εντοπίστηκε ξανά.

Ο Τομ Φίλιπς είχε αρπάξει τον Δεκέμβριο του 2021 τα τρία παιδιά του, την Τζέιντα (σήμερα 11 ετών), τον Μάβερικ (9 ετών) και την Έμπερ (8 ετών) έπειτα από διαμάχη που είχε με τη μητέρα τους.

Η διαμάχη τους είχε και προϊστορία. Τρεις μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, ο Φίλιπς και τα παιδιά του εξαφανίστηκαν ενώ το φορτηγάκι του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Αμέσως άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό τους που δεν είχε αποτέλεσμα. Τελικά, 19 ημέρες αργότερα εμφανίστηκε στη φάρμα των γονιών του και είπε ότι πήρε τα παιδιά για κατασκήνωση. Οι Αρχές τον κατηγόρησαν για σπατάλη πόρων της αστυνομίας.

Τον Δεκέμβριο χάθηκε ξανά με τα παιδιά του, λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του σε δικαστήριο, αυτή τη φορά οριστικά.

Κλείσιμο
Οι Αρχές πίστευαν ότι κρύβεται κάπου στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Νησιού, στην περιοχή Γουαϊκάτο. Έδιναν μάλιστα αμοιβή 80.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (περίπου 44.000 ευρώ) για όσους μπορούσε να δώσει πληροφορίες.

Τελικά εθεάθη την περασμένη εβδομάδα, στις 3 Οκτωβρίου κατά τις απογευματινές ώρες, από νεαρούς που κυνηγούσαν γουρούνια.

Ρώτησαν μάλιστα οι νεαροί ένα από τα παιδιά ποιοι είναι και αν γνώριζε κανένας ότι ήταν εκεί. Η απάντησή του ήταν «μόνο εσείς» και συνέχισαν την πορεία τους ενώ οι νεαροί κατέγραψαν με τα κινητά τους τα παιδιά και τον πατέρα.

Ο πατέρας των παιδιών κρατούσε όπλο και είχε μακριά γενειάδα, αναφέρει το BBC. Τα παιδιά φορούσαν μάσκες, ρούχα με παραλλαγή και κρατούσαν τα σακίδιά τους.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι πληροφορίες των νεαρών πειστικές και ότι είναι θετική είδηση για την οικογένεια των παιδιών. Αμέσως άρχισε έρευνα στην αρχή με μονάδες της αστυνομίας και στρατιωτικά ελικόπτερα, αλλά δεν απέδωσε κάτι.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τρίτα άτομα βοηθούν τον Φίλιπς να ζει στην ερημιά.

nz_man__1


Τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να είχε κλέψει ένα ποδήλατο και να είχε παραβιάσει κατάστημα. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον ίδιο και ένα από τα παιδιά του σε δρόμο της περιοχής.

Εναντίον του Φίλιπς εκκρεμεί και ένταλμα για την πιθανή συμμετοχή του σε ληστεία σε μικρή πόλη στο Βόρειο Νησί. Επιπλέον, η αστυνομία τονίζει ότι τα παιδιά μένουν μακριά από το σχολείο.

Σε δηλώσεις της η μητέρα των παιδιών εξέφρασε την ανακούφισή της για το ότι τα παιδιά ζουν. Κατηγόρησε, ακόμη, τον σύντροφό της, γιατί έκανε τα παιδιά «πιόνια στο παιχνίδι του».



Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός στη Φλόριντα για τον Μίλτον: Περιμένουν πάνω από 5 μέτρα ύψος νερού - Δραματικές εικόνες από την εκκένωση

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στον Δημήτρη Δανίκα για τη βία ανηλίκων: «Οι γονείς χρειάζονται ψυχολόγο, όχι τα παιδιά»

Η ακτινογραφία του πόθεν έσχες Κασσελάκη: Το χαρτοφυλάκιο των $4 εκατ., τα ακίνητα και τα δάνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης