Γαλλία: Εντοπίστηκε το πτώμα 15χρονης μήνες μετά την εξαφάνισή της, χάρη στα δεδομένα GPS από το αυτοκίνητο του δολοφόνου

Γαλλία: Εντοπίστηκε το πτώμα 15χρονης μήνες μετά την εξαφάνισή της, χάρη στα δεδομένα GPS από το αυτοκίνητο του δολοφόνου

Ο δολοφόνος της αυτοκτόνησε πριν την ανάκρισή του

lina-arthrou
Το πτώμα μιας Γαλλίδας έφηβης που εξαφανίστηκε πριν από 13 μήνες βρέθηκε μετά από μακρά αστυνομική έρευνα βρέθηκε, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων σε σχέση με το σημείο που εμφανίστηκε ζωντανή για τελευταία φορά, σε δασική περιοχή της Γαλλίας.

Η αστυνομία αναζητούσε τη 15χρονη -που αναφέρεται μόνο ως «Λίνα» στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης- από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της στις 23 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Είχαν συγκεντρώσει χιλιάδες αναφορές και πραγματοποιήσει εκατοντάδες συνεντεύξεις, ενώ παράλληλα ερεύνησαν χιλιάδες οχήματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνισή της.

Αλλά ήταν τα δεδομένα GPS που εξήχθησαν από το αυτοκίνητο του κύριου υπόπτου για τη δολοφονία της που οδήγησαν στην ανακάλυψή της την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου φέτος, σε μια δασώδη περιοχή στην κεντρική γαλλική περιοχή Νιέβρ, περίπου 500 χιλιόμετρα από το σημείο όπου εξαφανίστηκ,ε στην Αλσατία στα ανατολικά της χώρας.

Η εξέταση DNA επέτρεψε την ταυτοποίηση του πτώματος, δήλωσε ο Αλεξάντερ Σεβριέ, ο επικεφαλής εισαγγελέας του Στρασβούργου.

Κλείσιμο
lina


Το σήμα εντοπισμού του smartphone της έφηβης χάθηκε στις 11:22 π.μ. της 23ης Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, καθώς περπατούσε σε έναν μικρό δρόμο προς τον σταθμό του Saint-Blaise-La-Roche, ενός χωριού με μόλις 250 κατοίκους, για να προλάβει το τρένο για το Στρασβούργο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον φίλο της.

Μια εβδομάδα αργότερα, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για υποψία απαγωγής. Μετά από μήνες άκαρπων ερευνών, η αστυνομία εντόπισε ένα αυτοκίνητο, ένα Ford Puma, το οποίο ήταν γνωστό ότι βρισκόταν στην περιοχή όταν εξαφανίστηκε η Λίνα.

Το όχημα χρησιμοποιούσε ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση, ο 43χρονος Σάμιουελ Γκόνιν, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιούλιο πριν προλάβει να ανακριθεί. Σύμφωνα με το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, ο Γκόνιν άφησε μια αποχαιρετιστήρια επιστολή, η οποία αναφέρει εν μέρει: «Έχω χάσει την τιμή μου, την αξιοπρέπειά μου, την ανθρωπιά μου, πρέπει να φύγω. Δεν ξέρω πώς να ελέγξω τον εαυτό μου».

Από τα όσα είναι γνωστά για τον 43χρονο, είχε παραμείνει πολλές φορές σε ψυχιατρικές εγκαταστάσεις και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή τον Ιανουάριο του 2024 για οδήγηση υπό χρήση ναρκωτικών και κλοπή.

Η ανάλυση των δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού του αυτοκινήτου του επέτρεψε στην αστυνομία να εντοπίσει διάφορες στάσεις που είχε κάνει, συμπεριλαμβανομένης αυτής που έγινε μια ημέρα μετά την εξαφάνιση της Λίνα, η οποία οδήγησε τελικά στην ανακάλυψη του πτώματος. 

Το RTL, επικαλούμενο τον εισαγγελέα, ανέφερε ότι το πτώμα της βρέθηκε βυθισμένο σε ένα ρέμα κάτω από ένα ανάχωμα.

Οι μεταθανάτιες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της νεκροψίας, θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου.

Ο πρώην διευθυντής εργαστηρίου του τμήματος εγκληματολογικών επιστημών της γαλλικής εθνικής αστυνομίας, δήλωσε στο RTL ότι «ακόμη και αν το σώμα μπορεί να είναι πολύ υποβαθμισμένο, θα δώσει ορισμένες απαντήσεις».


Ειδήσεις σήμερα:

Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή - Γεωργιάδης: Τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ την υπόληψή μου (βίντεο)

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης