Πόνος: Η διατροφή που τον επιδεινώνει σε έξι εβδομάδες
Νέα ενδιαφέροντα ευρήματα διαπιστώνουν πως μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, λιπαρά και σάκχαρα αυξάνει τις πιθανότητες μυικών πόνων. Ποιος μηχανισμός προκαλεί την παραπάνω σχέση;
ygeiamou.gr team
Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili της Ισπανίας δημοσιεύτηκε στο Nutrients, σύμφωνα με την οποία μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα υπερεπεξεργασμένων τροφίμων όπως το fast food επί έξι εβδομάδες αύξησε τον αριθμό των φλεγμονωδών μορίων στον οργανισμό, γεγονός που πολλαπλασιάζει την ευαισθησία των μυϊκών νεύρων μέσω της διαδικασία της νευροδιαβίβασης.
Στο πλαίσιο του πειράματος, δύο ομάδες ποντικιών ακολούθησαν δύο διαφορετικά μοντέλα διατροφής επί έξι εβδομάδες: μια διατροφή τύπου πρόχειρου φαγητού στη μία ομάδα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (με τρόφιμα όπως αρτοσκευάσματα και γλυκά εμπορίου) και μια διάσημη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στην άλλη ομάδα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν τα ενδομυϊκά λιποκύτταρα και, με ηλετρομυογράφημα, αξιολόγησαν την απόκριση των μυϊκών νεύρων.
Το Red Bull Local Hero έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ο Red Bull αθλητής Γιώργος Νταβουτιάν, καλεί το BMX community σε μία μέρα γεμάτη δράση, αδρεναλίνη και απίστευτα tricks με experience partner το Vodafone CU.
Η εμβληματική ελληνική εταιρία ναυτιλίας MINOAN LINES κάνει «επανάσταση» στη ναυτιλία με μια σειρά πρωτοβουλιών και με το σύνθημα «Ταξιδεύουμε για το Περιβάλλον»