Ημικρανία: Το διατροφικό μοτίβο που ανακουφίζει και μειώνει τις κρίσεις
Τα λιπαρά οξέα που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο επισημαίνουν ειδικοί από το Χάρβαρντ, ανατρέχοντας σε πρόσφατη μελέτη που ανέδειξε τη διατροφή-σύμμαχο για όσους πάσχουν από συχνές ημικρανίες
ygeiamou.gr team
Περισσότερα λιπαρά ψάρια όπως σολομός, ρέγγα, σαρδέλες, σκουμπρί και πέστροφα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε άτομα που ταλαιπωρούνται από συχνές ημικρανίες χάρη σε ένα σημαντικό τους θρεπτικό στοιχείο: τα ω-3 λιπαρά οξέα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ συμπέρανε ότι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι των ω-3 λιπαρών οξέων, το εικοσαπεντεανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαξεξανοϊκό οξύ (DHA), πέτυχαν σημαντικά οφέλη στους 182 συμμετέχοντες με συχνές ημικρανίες, 16 περίπου τον μήνα με διάρκεια μεγαλύτερης των πέντε ωρών συνήθως.