Σωτήρια επέμβαση δίνει ελπίδα σε οκτώ ασθενείς με Χρόνια Θρομβοεμβολική Πνευμονική Υπέρταση

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ελληνική Κοινότητα Πνευμονικής Υπέρτασης» ο Ιάπωνας καθηγητής Χιρόμι Ματσουμπάρα πραγματοποίησε -σε συνεργασία με τον Επεμβατικό Καρδιολόγο Παναγιώτη Καρυοφύλλη- αγγειοπλαστική με μπαλόνι στην πνευμονική αρτηρία σε οκτώ ασθενείς στη χώρα μας

220912140427_pneumoniki
Ελπίδα καλύτερης ζωής έχουν πλέον οκτώ πάσχοντες από Χρόνια Θρομβοεμβολική Πνευμονική Υπέρταση (ΧΘΠΥ) καθώς υποβλήθηκαν σε αγγειοπλαστική με μπαλόνι στην πνευμονική αρτηρία (ΒΡΑ) από τον εφευρέτης της τεχνικής, Ιάπωνα καθηγητή Χιρόμι Ματσουμπάρα.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Okayama της Ιαπωνίας, βρέθηκε την εβδομάδα 5-9 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας, και με τη συνεργασία του Επεμβατικού Καρδιολόγου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ), Παναγιώτη Καρυοφύλλη, πραγματοποίησε αφιλοκερδώς οκτώ επεμβάσεις σε ισάριθμους ασθενείς δίνοντάς τους την ευκαιρία της ίασης της πάθησής τους. Ο κ. Καρυοφύλλης έχει εκπαιδευθεί από τον Ιάπωνα καθηγητή Καρδιολογίας και είναι σήμερα ο μοναδικός πανελλαδικά που υλοποιεί εβδομαδιαίως πληθώρα BPA επεμβάσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης