ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Νέα εποχή για τον Ευαγγελισμό: Χτυπούν μαγνητική κάρτα οι εργαζόμενοι

Νέα εποχή για τον Ευαγγελισμό: Χτυπούν μαγνητική κάρτα οι εργαζόμενοι

Ο έλεγχος του ωραρίου εφαρμόζεται συγκεκριμένα στο διοικητικό και το παραϊατρικό προσωπικό καθώς σε αυτές τις δύο κατηγορίες εργαζομένων καταγράφονταν καθυστερήσεις και απουσίες

ezgif_com-webp-to-jpg__23_
Την καλή πρακτική που ακολουθήθηκε από τους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά τη χρήση μαγνητικής κάρτας ωραρίου δημοσιοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστάσιος Γρηγορόπουλος. Παρότι η απόφαση για το μέτρο της κάρτας είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα εργαζομένων, τελικά ανταποκρίθηκε το 97% του προσωπικού, υιοθετώντας το «χτύπημα» της μαγνητικής κάρτας στα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου.

Τον περασμένο Αύγουστο οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ισχυριζόμενοι ότι το μέτρο είχε αιφνιδιαστικό χαρακτήρα καθώς εφαρμόστηκε σε περίοδο θερινών αδειών. Επίσης, ανέφεραν ότι πρόκειται «για προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης των εργαζομένων με τον έλεγχο προσέλευσης με τις κάρτες νέου τύπου».

Από την πλευρά της, η διοίκηση αντέκρουσε τις αιτιάσεις του Σωματείου για τον σκοπό και το περιεχόμενο του μέτρου, υποστηρίζοντας ότι η αξιοποίηση μηχανημάτων με μαγνητικές κάρτες ελέγχου του ωραρίου εργασίας είναι απολύτως νόμιμη και αποδεκτή διεθνώς και στη χώρα μας, σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα. Επιπλέον, σύμφωνα με τη διοίκηση ο έλεγχος του ωραρίου εφαρμόζεται συγκεκριμένα στο διοικητικό και το παραϊατρικό προσωπικό καθώς σε αυτές τις δύο κατηγορίες εργαζομένων έχουν καταγραφεί πολλές… αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και απουσίες. Για τους εργαζόμενους αυτούς έχουν εκδοθεί περίπου 600 μαγνητικές κάρτες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης