Γιατί οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δυσκολεύονται να κάνουν οικογένεια – Τα μεγαλύτερα εμπόδια

Γιατί οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δυσκολεύονται να κάνουν οικογένεια – Τα μεγαλύτερα εμπόδια

Το ygeiamou ακολούθησε την αποστολή της HOPEgenesis στους Φούρνους, στη Θύμαινα και στο Αγαθονήσι, κατέγραψε τη σημαντική συμβολή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας στην προσπάθεια επίλυσης του δημογραφικού και συνομίλησε με τον εμπνευστή και Πρόεδρό της, Στέφανο Χανδακά

baby_sea_2156096563

Η πληγή του δημογραφικού μοιάζει βαθύτερη στα ακριτικά νησιά, εκεί που οι άνθρωποι χαμογελούν και ας φυλλορροεί πληθυσμιακά ο τόπος τους. Στους Φούρνους, στη Θύμαινα και στο Αγαθονήσι, στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές με τους τριψήφιους αριθμούς κατοίκων, οι άνθρωποι σπεύδουν στο λιμάνι να υποδεχθούν τις ομάδες εθελοντών που φροντίζουν για την υγεία τους και πραγματοποιούν τα όνειρά τους να αποκτήσουν παιδιά.

Στις 16 Μαΐου 2024, τα παραπάνω νησιά έγιναν πρώτοι σταθμοί σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι για τις αποστολές της Ομάδας Αιγαίους και της HOPEgenesis, των ελληνικών αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται αντίστοιχα στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών και την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας σε ακριτικές περιοχές. Για την πρώτη, ήταν ένας ξεχωριστός Διάπλους που σηματοδότησε τα 30 χρόνια αφοσίωσης και προσφοράς προς τους κατοίκους των νησιών. Για τη δεύτερη, μια επιστροφή εκεί που ξεκίνησαν όλα, στη Θύμαινα, το νησί των περίπου 140 κατοίκων και τριών μαθητών, τον τόπο της πρώτης ωφελούμενης των δράσεών της, κ. Κατερίνας, και του μικρού Μηνά, του πρώτου παιδιού της HOPEgenesis.

Η HOPEgenesis, από την ίδρυσή της το 2015, δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα σε τοπικό επίπεδο με παροχή υπηρεσιών στις υποψήφιες μητέρες, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό, μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης